5 llocs del Solsonès que no et pots perdre aquest estiu

Castellvell d’Olius

El Solsonès és conegut a Catalunya per ser la comarca de les mil masies. Als seus diferents pobles i ciutats, i enmig de boscos i paisatges rurals, hi podem trobar vivendes de segles d’història que aporten una enorme riquesa i valor tant cultural, com històric i arquitectònic.

L’Hotel Japonès Puigpinós és un hotel que fusiona l’essència catalana i la del Japó en una masia de l’any 1131 totalment reformada. Està ubicat a Lladurs, un dels municipis amb més encant de la comarca del Solsonès. A l’article d’avui, et proposem 5 llocs del Solsonès que no et pots perdre aquest estiu i que es troben a menys d’una hora de l’hotel en cotxe. 

Cinc llocs del Solsonès que no pots deixar de visitar

  • La capital: Solsona. A 20 minuts de l’hotel, la ciutat de Solsona compta amb una impressionant catedral, així com una muralla, un Palau Episcopal amb un Museu Diocesà i un munt de carrers que ens transporten segles enrere. Una ciutat que barreja els estils romànic, gòtic i barroc, creant una barreja única d’art i cultura.
  • La Ribera Salada. Neix a la font de Sant Quintí al municipi d’Odèn, d’aigua salada, a prop de l’ermita d’Odèn. El curs de la ribera es pot seguir entre camins plens de natura fins a arribar al Pont del Clop, punt on neixen una sèrie de gorgs. Està a mitja hora en cotxe des del nostre hotel.
  • Castellvell d’Olius. Es troba a 3 km de Solsona i a mitja hora en cotxe des de l’Hotel Japonès Puigpinós. Es tracta d’una antiga fortalesa de la qual a dia d’avui només se’n conserven la muralla, algunes torres i l’església gòtica del santuari de la Mare de Déu del Remei (segle XIV). És ideal per arribar-hi a peu o en BTT per gaudir de les vistes panoràmiques de la ciutat de Solsona i del seu entorn.
  • Fonts del Cardener. El riu neix al poble de la Coma, i al llarg del seu recorregut hi ha paisatges únics amb cascades que creen imatges de postal envoltades de vegetació. Una excursió perfecta per fer amb amics, en parella o amb la família, a menys de 45 minuts des de la masia Puigpinós.
  • Ruta al Castell de Lladurs. Es tracta d’un recorregut a peu i accessible des de les Fonts de Lladurs, que porta fins a la plataforma on es troben les restes del Castell de Lladurs i de l’Església de Santa Maria. Allà s’hi poden observar vistes panoràmiques de Solsona i de les valls properes i, en ocasions, fins i tot la muntanya de Montserrat.

Hotel amb ubicació estratègica per visitar el Solsonès

La ruta al Castell de Lladurs es troba precisament al mateix municipi que l’Hotel Japonès Puigpinós, un allotjament on podràs viure una autèntica estada immersiva que et portarà fins al Japó. Cuina tradicional japonesa amb ingredients de qualitat i de territori, activitats típiques de la cultura nipona en l’entorn envejable del Solsonès i un servei que et faran viure una experiència única. Si tens ganes d’experimentar-ho per tu mateix o mateixa, fes una ullada a les nostres habitacions, dissenyades i decorades amb elements i estil japonès, ideals per desconnectar i descansar. I si així ho desitges, podràs gaudir d’una autèntica experiència nipona en una habitació amb tatami i futon!