Cultiu de verdures japoneses al Solsonès, una experiència única

Has sentit a parlar de l’horticultura i t’agradaria conèixer més sobre aquesta experiència? T’agradaria tenir un hort ecològic propi amb les verdures i hortalisses típiques del Japó? Aleshores segueix llegint perquè avui t’explicarem quines són les principals hortalisses japoneses i del territori que trobaràs en la gastronomia de l’Hotel Japonès Puigpinós, una experiència que podràs viure durant els mesos d’estiu amb nosaltres. 

L’Hotel Puigpinós és un espai on hi trobaràs absolutament tot allò que necessites per tenir la sensació d’estar envoltat del món oriental, però sense moure’t de Catalunya. Habitacions, decoració, disseny i gastronomia nipona se sumen al cor de Lladurs en el que és el primer hotel japonès de Catalunya, fet que proporciona un valor diferencial i singular molt rellevant. L’hotel compta amb elements propis dels establiments rurals japonesos com washlets, tatamis i futons, yukata, una decoració inspirada en la cultura japonesa i un restaurant de cuina japonesa. Fusió en la seva màxima potència i expressió que t’encantarà.

cultiu-verdures-japoneses-solsonès

Coneix el nostre cultiu de verdures japoneses al territori

Des de fa uns anys, la nostra família està experimentant amb el cultiu i plantació de varietats japoneses d’horticultura. Aquest laboratori d’horticultura es pot fer gràcies a que el clima de la comarca és relativament semblant a la part nord del Japó, excepte la humitat, que és superior a l’Orient. 

Entre els cultius més adaptats que cultivem hi trobaràs:

Shiso (planta aromàtica) amb moltes utilitats; Edamame (soja verda) per aperitius; Kabocha (tipus de carbassa) molt utilitzada en postres i guisats; Daikon (nap blanc) per guisats i caldos; i Mongeta de mata baixa molt carnosa i sense filaments. A tots aquests elements s’hi sumen l’albergínia i el cogombre característic, de format diferent als d’aquí.

El cultiu que fem a l’Hotel Japonès Puigpinós és de forma natural, sense productes químics i seguint l’estratègia biodinàmica dels cicles lunars i planetaris. Entre els nous productes naturals que volem cultivar hi trobaràs el bolet xiitake en base a troncs de roure de la mateixa finca, el bolet més consumit del món i amb propietats medicinals úniques.

cultiu-verdures-japoneses-solsonès-2

Un dels altres productes propis de la cultura japonesa que trobaràs al nostre territori i que també podràs descobrir-lo com a experiència és el Sake de Tuixent. Un producte únic i innovador, un licor de primer nivell gràcies a la gran qualitat de l’aigua de Tuixent. Es dona valor a un recurs natural del territori, l’aigua, i se’n destaca la seva alta qualitat. És una mostra de la riquesa ambiental d’aquesta zona. 

Juntament amb el Sake, les hortalisses ecològiques que cultivem, els formatges i la mel segueixen l’aposta per aquesta exclusivitat, sabor i producte de primera categoria que tenim a l’Hotel Japonès Puigpinós.

En conjunt, partim de la tradició i cultura japonesa però amb tocs de la terra catalana i, concretament, del Solsonès.

Si et ve de gust passar uns dies amb nosaltres gaudiràs d’un entorn únic i tot un conjunt d’experiències que podràs fer per descobrir-lo. L’entorn rural i natural del municipi fan que tots els que el visitin puguin experimentar i gaudir d’instants de desconnexió i calma, ideal per recarregar piles i tornar al teu dia a dia carregat d’energia i amb el teu millor somriure que tant et mereixes lluir.

Tens ganes de descobrir-ho en primera persona? Estem situats a Lladurs, en un entorn formidable i evocador, amb imponents boscos, extensos camps i nombrosos rius i valls. Sense dubte, un enclavament natural idoni per desconnectar, relaxar-se i gaudir d’una experiència vital, especial i única. Fes la teva reserva i comprova-ho. És per a tu i t’ho mereixes més que mai!