Descobreix-ho tot sobre la vestimenta tradicional del Japó i coneix quina és la roba ideal per a cada ocasió.

Tot el que no t’havien explicat de la vestimenta tradicional del Japó

Saps quina és la vestimenta tradicional del Japó? És possible que desconeguis alguns detalls sobre la roba característica de la cultura japonesa. El quimono és el vestit més representatiu i, el yukata, és una versió més casual i lleugera del quimono utilitzada sobretot a l’estiu i en esdeveniments especials com els festivals de focs artificials. Descobreix-ho tot sobre la vestimenta tradicional del Japó i coneix quina és la peça ideal per a cada ocasió. 

A l’Hotel Japonès Puigpinós ens comprometem amb la cultura nipona. El nostre objectiu és traslladar els seus costums, tradicions i gastronomia als nostres viatgers. Amb aquest article volem que coneguis quina és la vestimenta tradicional del Japó, com els yukatas, un tipus de roba que posem a la teva disposició al nostre hotel familiar ple de detalls.

Quimono i yukata: la vestimenta tradicional del Japó segons l’ocasió

La vestimenta tradicional del Japó és sens dubte el quimono (着物). És la roba nacional de la societat japonesa i de fet, se sol utilitzar en cerimònies d’importància com noces, celebracions o en el lliurament de medalles durant els Jocs Olímpics o altres esdeveniments esportius. El yukata (浴衣) és també un vestit típic, i s’utilitza fins i tot com a pijama. 

Coneix més sobre el quimono

El quimono forma part de la cultura tradicional com la cerimònia del te o la dansa japonesa, o de les arts del país com el teatre kabuki o el nō, i és el vestit que utilitzen sacerdots xintoistes, bonzes budistes, geishas i intèrprets de rakugo entre altres. 

Al Japó es distingeix entre yofuku (洋服), o roba occidental, i wafuku (和服) o roba japonesa, autòctona. Actualment aquests dos termes són els que s’usen per distingir la roba occidental de la tradicional, no el terme «quimono».

Tipus de quimonos

Cal saber triar el tipus de quimono per a l’ocasió i després combinar-lo de manera apropiada amb la resta de complements. Coneix els diferents tipus de quimono que existeixen i quan s’usa cadascun.

  • Tomesode (留袖) , el quimono més formal.
  • Furisode (振袖), per a noies i joves solteres.
  • Homongi (訪問着) o quimono de visita.
  • Tsukesage (付け下げ), un quimono molt versàtil i dels més usats.
  • Iromuji (色無地) o quimono de color únic.
  • Mofuku (喪服) o quimono de dol.
  • Shiromuku (白無垢), el quimono de noces.
  • Komon (小紋), un quimono informal.
  • Yukata, una peça a la qual sovint es diu quimono d’estiu.

Què és el yukata?

El yukata és una vestimenta tradicional del Japó feta de cotó. A l’Hotel Japonès Puigpinós oferim yukatas amb detalls personalitzats de l’hotel als nostres hostes, elaborats per Noriko, una modista japonesa que viu a Barcelona i qui els elabora amb teixit japonès 100% de cotó i de bona qualitat. Els colors utilitzats són el blau i el vermell, per a home i dona, respectivament, ja que són els colors simbòlics del Japó. 

Però, com ho pots fer servir? La noblesa de l’època vestia en els banys de vapor una peça coneguda com a yukatabira, la qual cosa avui es coneix com yukata, després d’un bany en els ryokan i hotels del Japó. Aquesta tradició l’hem incorporat també al nostre hotel en el qual podràs vestir el teu propi yukata i passejar-te amb total llibertat per les nostres instal·lacions. 

A més, seguint la tradició, disposem també de zori, sandàlies japoneses planes amb corretges fetes de palla d’arròs que podràs usar per estar a l’habitació, ja que al Japó és típic no portar sabates a dins de casa perquè es considera un espai net.

Per a una experiència completa en un entorn tranquil i relaxat, des de l’hotel t’oferim serveis i activitats que podràs fer a l’estiu durant la teva estada, com banyar-te en la nostra piscina a l’aire lliure amb vista úniques del Solsonès o descobrir el sake de Tuixent de la comarca de l’Alt Urgell i visitar el seu celler, l’únic productor de sake al Pirineu català. A més, disposem de diversos paquets molt complets perquè puguis sumar al teu viatge experiències gastronòmiques, massatges o banys de bosc per connectar amb la naturalesa. I recorda que a partir de la setmana del 18 de juliol podràs gaudir del nostre restaurant de dijous a diumenge amb servei de migdia i de nit i tots els dilluns amb servei de migdia. Tindràs a la teva disposició el menú del dia els migdies entre setmana i el menú degustació les nits i els caps de setmana. 

Ara que ja coneixes el més destacat de la vestimenta tradicional del Japó, converteix-te en un veritable noble de la cultura japonesa al nostre hotel i viu una experiència única aquest estiu. Et convidem a descobrir més sobre els nostres serveis i les nostres habitacions fent un cop d’ull a la nostra web. Estarem encantats de rebre’t!