5 llocs per fer turisme actiu al Solsonès

Onsen a Japó

La comarca del Solsonès, entre la vall de la Ribera Salada i les elevacions del Prepirineu, és un escenari de luxe per a la pràctica dels esports a l’aire lliure. El turisme actiu al Solsonès engloba una àmplia varietat d’activitats per gaudir dels seus espais naturals en un entorn natural envejable. Descobreix els llocs imperdibles per fer turisme actiu en el Solsonès, coneguda com la “comarca de les mil masies”.

L’Hotel Japonès Puigpinós és una de les masies que formen part del Solsonès. Situat a Timoneda, en el municipi de Lladurs, és l’allotjament ideal per practicar senderisme, cicloturisme i BTT, ioga, banys de bosc i tot un conjunt d’activitats que et permetran connectar amb el territori i gaudir del turisme actiu al Solsonès, on al seu torn descansaràs en un espai rural i et veuràs immers en dues cultures a la vegada: la catalana i la japonesa.

Rutes imperdibles per gaudir del turisme actiu al Solsonès

Castell de Lladurs

A tan sols 15 minuts amb cotxe des de l’hotel trobaràs aquest primer recorregut curt a peu per descobrir un dels símbols més destacats del Solsonès: el castell de Lladurs, els orígens del qual se situen l’any 1000.

El camí és accessible des de les fonts de Lladurs i a través d’un corriol arribaràs a la plataforma on es troben les restes del Castell de Lladurs, pertanyents a èpoques diferents, i de l’església de Santa Maria. Des d’aquí podràs observar la panoràmica de Solsona i les valls pròximes, i si fa bon dia, tindràs el plaer de contemplar la bonica muntanya de Montserrat.

Ribera Salada i Pont del Clop

Recórrer aquesta vall et permetrà gaudir del turisme actiu del Solsonès en la seva màxima esplendor. Per arribar a la Ribera Salada has d’agafar la carretera de Solsona en direcció a 

Basella. A mig camí, a uns 10 minuts des del Puigpinós, es troba el Pont del Clop, on disposes d’una zona habilitada per deixar el cotxe. Aquest tram rep el nom de Canal Serpent, un lloc on si el temps ho permet, podràs gaudir d’un agradable bany gràcies a les seves aigües.

La Ribera Salada té una longitud de 40 km i en el seu trajecte passa pels municipis d’Odèn, Lladurs i Castellar de la Ribera.

Canalda

Si el que cerques és una ruta que es pugui practicar en qualsevol època de l’any, aquest recorregut circular de 5,8 km per Canalda t’encantarà. El punt d’inici i final d’aquesta ruta és Sant Julià de Canalda (Odèn), a poc menys de mitja hora amb cotxe des de l’Hotel Japonès Puigpinós. 

El petit nucli de Canalda també és punt d’inici de les següents rutes actives: Roca de Canalda, Balmes i Roca de Canalda, el Colls.

Pont de l’Afrau

A través d’aquest itinerari de 7,7 km descobriràs el paisatge agroforestal de la rodalia de Solsona per una sendera que s’endinsa cap a boscos de pinedes, pollancres i freixes entre altres espècies. El punt d’inici de la ruta es troba sota l’Oficina de Correus, molt a prop de l’Oficina de Turisme del Solsonès, a tan sols 20 minuts de distància de l’hotel. 

La sendera segueix el pas del riu Negre enmig d’un ambient ombrívol de ribera. A meitat del camí arribaràs al lloc més simbòlic de la ruta: el pont de l’Afrau, un aqüeducte monumental de més de 27 metres d’altura per 60 de llarg de mitjans del segle XVIII, una gran obra d’infraestructura hidràulica que canalitzava i portava l’aigua de Lladurs fins a Solsona. 

Des del punt d’inici d’aquest recorregut comencen altres rutes d’especial interès per gaudir del turisme actiu al Solsonès: Torrent de Ribalta, Mare de la Font–Castellvell, Solsona–Torre de Riner, Sant Bartomeu, Sant Esteve d’Olius, Volta al Vinyet de Solsona o Els basses de Brics i l’Alzina, aquesta última des de la plaça Sant Jordi.

La Vall de Lord 

La Vall de Lord està situada al nord de la comarca del Solsonès i comprèn els municipis de Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers. Es recomana sortir de Solsona per la LV-424, a menys de 40 minuts amb cotxe de l’hotel. 

Al llarg de la ruta, de 80 km de longitud, trobaràs diverses fonts d’aigua natural com la de Lladurs, situada a prop de les restes del castell de Lladurs; la font del Teixó o la font Fenerals, des d’on pots contemplar el paratge del Clot de Vilamala. 

A 10 minuts de Coll de Jou, un altre dels punts imperdibles del camí, trobaràs el mirador de la Creu del Codó. Des d’aquí, en direcció a Fonts del Cardener, podràs visitar el petit poble de La Coma, l’església de la Pedra i la font Puda. Abans d’arribar a Sant Llorenç de Morunys, has de parar-te a conèixer l’església de Santa Creu d’Ollers i el pont de Vall-llonga, sense oblidar el barri antic de Sant Llorenç de Morunys. És recomanable pujar al santuari de Lord i tornar a Solsona per la carretera de la Llosa del Cavall per poder contemplar les magnífiques panoràmiques de l’embassament.

Experimenta noves maneres de viatjar i practica el turisme actiu al Solsonès des de l’Hotel Japonès Puigpinós, l’allotjament ideal per a aquells que vulguin venir a gaudir de la naturalesa on t’oferim experiències per a cada època de l’any, com la sortida al bosc per recollir bolets, així com un servei de massatges en el mateix allotjament per portar millor la tornada a la rutina. Pots trobar més informació i fer fàcilment la reserva de la teva habitació al millor preu a la nostra web.