Descobreix els beneficis dels banys de bosc (shinrin yoku) a l'Hotel Japonès Puigpinós

hotel japones puig pinos

Alguna vegada has sentit una connexió màgica amb la naturalesa? Això és just el que s’aconsegueix amb els banys de bosc (Shinrin Yoku) a l’Hotel Japonès Puigpinós, una experiència que activa els cinc sentits, aporta grans beneficis per a la salut i millora el benestar personal. Descobreix els beneficis dels banys de bosc (Shinrin Yoku) a l’Hotel Japonès Puigpinós, connecta amb la naturalesa i allibera’t de tota la càrrega negativa en la teva pròxima escapada rural en el primer hotel japonès de Catalunya.

Els banys de bosc no es tracten només d’un simple passeig, sinó d’una pràctica que ha guanyat molta popularitat pels seus beneficis per a la salut, sobretot entre persones que viuen amb alts nivells d’estrès. A l’Hotel Japonès Puigpinós ens comprometem amb la cultura japonesa, on cobra molta importància el benestar i la salut emocional de les persones. Per això, si busques desfer-te de l’estrès i buidar-te de l’atrafegada rutina, t’animem que et submergeixis en una proposta experiencial que et farà gaudir d’una vivència única: els banys de bosc de l’Hotel Japonès Puigpinós.

En què consisteixen els banys de bosc de l’Hotel Japonès Puigpinós

Què és el Shinrin Yoku (Bany de bosc) 

Els banys de bosc o ‘Shinrin Yoku’ significa, literalment, ‘absorbir l’atmosfera del bosc’. Aquest concepte va ser originat en els anys vuitanta per l’Agència Forestal del Japó, qui tenia dos objectius: posar en valor els boscos del país i promoure el contacte amb la naturalesa en una població que presentava un elevadíssim nivell d’estrès i ansietat associats al treball. Actualment són milions de persones les que ho practiquen a tot el món, sobretot al Japó. 

En què consisteixen

Aquesta pràctica originària del Japó consisteix en un passeig immersiu pel bosc per entrar en contacte amb la naturalesa i activar els cinc sentits envoltat d’arbres. El Shinrin Yoku es complementa amb exercicis de respiració dirigits i no es tracta d’una activitat complicada, solament de passejar al teu ritme, sense presses, oblidant-te del telèfon i l’ordinador per unes hores a través d’un recorregut, en aquest cas, per un preciós bosc a l’entorn del Solsonès.

Beneficis dels banys de bosc 

Escoltar els ocells, veure com els llamps del sol es filtren a través de les fulles, respirar l’aire fresc i pur, sentir pau i silenci… durant els banys de bosc de l’Hotel Japonès Puigpinós aporten grans beneficis per a la teva salut física i mental.

Desestressa, baixa el ritme frenètic del teu dia a dia, disminueix el dolor, enforteix el sistema immunitari, redueix l’insomni, millora l’estat d’ànim, la capacitat de concentració, la tensió arterial i redueix la incidència d’infarts. En altres paraules, el Shinrin Yoku augmenta la teva felicitat i allarga la vida.

Banys de bosc i altres serveis a l’Hotel Japonès Puigpinós

Al nostre hotel recomanem aquesta experiència a tots aquells viatgers que desitgin millorar la seva salut i connectar amb la naturalesa, a més d’altres activitats com ioga o cicloturisme. 

També, els nostres hostes poden gaudir d’una àmplia varietat de serveis que fusionen la cultura japonesa amb la catalana, com és la gastronomia del nostre restaurant, composta de plats típics de la cuina japonesa elaborats amb productes de proximitat; o els massatges inspirats en la cultura nipona

Viu l’experiència de submergir-te en els banys de bosc de l’Hotel Japonès Puigpinós i amplia la teva estada en una de les nostres vuit habitacions, ideals per desconnectar i descansar, per gaudir d’una escapada completa plena de sensacions i començar l’any carregat de bones energies. Pots gestionar la teva reserva a través del link que et facilitem a la nostra web.