Escapada de tardor al Solsonès amb estada a l'Hotel Japonès Puigpinós

Ets dels que aprofita aquesta època de l’any per descobrir i visitar els racons més misteriosos i màgics del territori? Llavors, planifica una escapada de tardor al Solsonès i descobreix un dels enclavaments més meravellosos de Catalunya de la mà de l’Hotel Japonès Puigpinós. Les Jornades Gastronòmiques, anar a collir bolets o les rutes de turisme actiu són alguns dels motius pels quals voldràs planificar la teva pròxima escapada de tardor al Solsonès per gaudir d’una experiència que, segur, voldràs repetir cada any.

A la tardor les temperatures descendeixen i l’ambient resulta molt agradable per gaudir d’un passeig a l’aire lliure o practicar activitats com el cicloturisme a la comarca. Aquesta escapada de tardor al Solsonès et permetrà viure algunes de les seves festes més destacades i conèixer el costat més màgic d’alguns llocs d’interès que ens envolten. A més, si decideixes allotjar-te a la nostra habitació de tardor (AKI), gaudiràs de les espectaculars vistes a través de les seves finestres orientades a la roureda de Timoneda, per on entra d’una forma molt especial la llum del capvespre.

Sis plans que pots fer en la teva escapada de tardor al Solsonès

Jornades Gastronòmiques de tardor del Solsonès

Les Jornades Gastronòmiques del Solsonès 2022, que se celebren del 19 d’octubre al 20 de novembre, són un esdeveniment excepcional de la comarca. Diversos restaurants de la comarca del Solsonès ofereixen tapes i menús micològics de cuina amb arrels tradicionals, creativa i innovadora, elaborada a partir de productes locals, amb els bolets com a protagonistes.

Aquestes jornades, que s’emmarquen en el conjunt d’actes de la Fira del Bolet i el Cercador de Bolets del Solsonès, tenen com a objectiu posar en valor els productes ecològics i de proximitat, així com el consum sostenible i responsable amb el medi ambient, a més de celebrar l’arribada i collita dels bolets, un dels productes més valorats de la tardor catalana.

Fira de l’Empelt de Llobera

Durant el cap de setmana 9 i 10 d’octubre té lloc la Fira l’Empelt de Llobera, una preciosa localitat del Solsonès a tan sols mitja hora de l’Hotel Japonès Puigpinós. Durant tot el cap de setmana hi ha mostres de productes artesans elaborats pels veïns de Llobera i de la comarca, tallers infantils, exposicions, concerts o xocolatada, i s’organitza una caminada popular per gaudir de llocs i monuments com la Crau de la Vila, el cementiri, el Castell i l’església de Sant Pere.

Fira dels Ous d’Egua i Mercat de Pagès

Durant el mateix cap de setmana de la fira de Llobera, té lloc a La Vall de Lord la fira que prové de la llegenda dels “Tres savis piteus”. En aquesta bonica localitat, a tan sols mitja hora de l’hotel, se celebra també el concurs de carabasses gegants, segons la llegenda anomenades “Ous d’Euga (ous d’egua)”.

Solsoterra: la Fira de la Terra del Solsonès

Un altre dels motius pels quals voldràs organitzar la teva escapada de tardor al Solsonès, és aquesta fira que té lloc el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, un certamen que neix de la unió de l’Ecològica i la Fira del Bolet del Solsonès, pensat amb l’objectiu de posar en valor els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. 

Trobaràs el tradicional mercat del bolet i activitats relacionades amb aquest producte del bosc, encara que també hi ha un espai de venda i xerrades relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

Collita de bolets

Ja que és època de bolets i la majoria de plans giren entorn d’aquests, què et sembla si els recollim des de l’Hotel Japonès Puigpinós? Un dels plans que et proposem durant la teva escapada de tardor al Solsonès és sortir al bosc a buscar bolets aprofitant que l’època de l’any ho permet, una experiència molt interessant si coneixes una mica sobre aquest aliment. 

Rutes prop de l’hotel

L’entorn del Solsonès permet una gran varietat d’activitats de turisme actiu a través de diferents rutes a peu, amb cotxe, amb bici o en BTT per descobrir racons i pobles plens d’encant prop de l’hotel. 

Per exemple, la vall d’Odèn, a tan sols 20 minuts amb cotxe de l’Hotel Japonès Puigpinós, alberga les coves dels Moros, situades en l’estimball conegut com a Roca de Canalda, les que serien els últims habitatges dels àrabs que van conquistar la comarca del Solsonès; o la Gola del Pont del Clop, a tan sols 10 minuts de l’hotel, situada al costat d’un antic hostal en ruïnes devorat per les plantes, que li atorga encara més encant.

Viu una escapada de tardor al Solsonès inoblidable i aprofita aquest viatge per sorprendre a algú especial amb els nostres paquets regal, com el pack Omotenashi おもてなし, que inclou dues nits en habitació doble estil japonès en tarima i matalàs amb esmorzar a triar i un sopar menú Nishiki per a 2 persones. Pots fer la teva reserva directament des de la web.