¿Què és un Ryokan?

El ryokan és un allotjament tradicional japonès que es va crear originalment per allotjar viatgers i visitants de pas. Avui dia, han evolucionat i s’utilitzen com a hospedatge turístic, sobretot destinat a turistes que volen gaudir d’una experiència única. 

Es tracta d’un establiment hoteler que ofereix els elements més tradicionals de la cultura japonesa, com tatami, banys termals col·lectius, anomenats onsen, jardins i una cuina que ofereix plats típics del país.

No cal anar tan lluny per poder gaudir d’aquest tipus d’allotjament, ja que a Catalunya podràs trobar el primer hotel japonès del país: l’Hotel Japonès Puigpinós. Al nostre hotel comptem amb la majoria dels elements propis dels allotjaments rurals japonesos i un restaurant de cuina japonesa.

L’Hotel Japonès Puigpinós, un establiment sota el concepte Ryokan a Catalunya

El ryokan típic del Japó presenta una estructura, habitacions i estances separades entre elles per un sistema de portes i parets corredisses, anomenades fusama. D’aquesta manera, s’aconsegueix adaptar l’espai a les necessitats dels hostes i oferir vistes al jardí. El disseny de les habitacions del ryokan es va realitzar per apropar i gaudir de la naturalesa de l’indret. 

A l’Hotel Japonès Puigpinós totes les estances i espais ofereixen vistes a les muntanyes i als extensos boscos que conformen l’entorn natural tan extraordinari on està situat l’hotel. Durant la teva estada, podràs gaudir d’una experiència de desconnexió total, calma i pau, rodejat de naturalesa en estat pur. 

L’estructura i disseny d’interiors del nostre hotel s’ha dut a terme pels arquitectes japonesos KOBFUJI architects, residents a Barcelona, que han aconseguit apropar la masia catalana Puigpinós a un ryokan japonès. 

Al ryokan tradicional, el terra està cobert per un tatami, d’aquesta manera s’assoleix crear un clima interior especial gràcies a l’aïllament sonor i a l’absorció acústica que proporciona. A l’Hotel Puigpinós disposem de tres habitacions amb tatami per crear aquesta atmosfera única i proporcionar un ambient de confort i calidesa a tots els hostes.

Altres dels elements que podràs trobar a les habitacions d’un ryokan són: futon (tipus de llit tradicional japonès), taules baixes de fusta, armari per guardar el futon (oshiire), coixins per seure (zabuton) i portes corredisses (shoji). A l’Hotel Japonès Puigpinós les nostres estances disposen de la gran majoria d’aquests elements i serveis, com:

  • washlet
  • futon
  • coixins japonesos, realitzats per una modista japonesa que viu a Barcelona
  • noren (cortines japoneses)
  • bullidor d’aigua amb tes i Matcha cookies

Els autèntics ryokan també disposen de sandàlies (zori), ja que els visitants no poden trepitjar el tatami amb el calçat del carrer, i de kimono (yukata), la vestimenta requerida en aquest tipus d’allotjaments. A l’Hotel Puigpinós no ens hem oblidat de cap detall, per això, disposem de zori i yukata de cotó a cada habitació, elaborat per la modista japonesa de Barcelona. D’aquesta manera, els nostres hostes poden vestir i calçar de la manera tradicional japonesa.

I per completar una estada tradicional japonesa no pot faltar el menjar. Al ryokan tradicional se serveix un sopar variat de cuina tradicional del país. A l’Hotel Japonès Puigpinós podràs gaudir d’un restaurant de cuina japonesa, que ofereix plats artesanals del Japó elaborats amb productes de proximitat de productors locals i de cultiu propi.

Tenint en compte el sentiment de confiança i honestedat que hi ha al territori nipó, també cal destacar el bar self service obert tot el dia pels hostes de l’Hotel Japonès Puigpinós. Es tracta d’un bar honest obert a clients de l’Hotel.

Vine a gaudir de l’experiència d’un ryokan a Catalunya, a l’Hotel Japonès Puigpinós. Fes ja la teva reserva i viu un moment únic, diferent i tradicional japonès.