6 coses de la tardor al Japó que probablement no sabies

El Japó i la seva cultura són una font inesgotable d’història. Les seves tradicions, la majoria mil·lenàries, continuen sorprenent-nos per la seva bellesa i senzillesa. La tardor al Japó és sens dubte l’estació estrella, en la qual tot el país s’engalana per celebrar algunes de les seves festes més preuades. Descobreix com és la tardor al Japó i, si tens oportunitat, viatja en aquesta època i viu una experiència que no et deixarà indiferent.

Encara que no necessites desplaçar-te tan lluny per gaudir d’aquesta experiència. A l’Hotel  Japonès Puigpinós, que representa la fusió perfecta de la cultura nipona amb la catalana, podràs viure la tardor com si estiguessis al Japó i gaudir de les estacions de l’any amb el mateix respecte i importància que aquesta bella cultura li dona, envoltat d’un paratge inoblidable que et convidarà a repetir en una de les nostres 8 habitacions que simbolitza aquesta estació de l’any, l’habitació AKI. Però deixem a la teva elecció triar la que t’agradi més.

Curiositats que t’enamoraran de la tardor al Japó

Canvi de color de les fulles

El seu terme en japonès és koyo, però col·loquialment és conegut al Japó com momiji, que és el nom que reben les fulles d’auró, les més admirades i estimades per la cultura nipona. Es tracta d’un fenomen en el qual les fulles passen de tenir tons verds a grocs, taronges, vermellosos o fins a violetes, i que constitueix sens dubte el símbol universal de la tardor al Japó. A l’Hotel Japonès Puigpinós et farem viure aquesta meravellosa experiència amb nosaltres.

Els festivals de foc

Aquesta festivitat se celebra principalment en els mesos d’octubre i novembre. Homes vestits amb la roba interior tradicional o fundoshi, porten grans torxes de pi enceses que il·luminen la nit. Entre la comunitat es produeixen cants que fan el moment únic. És destacable el que es produeix a Kuruma, al nord de la ciutat de Kyoto, cada 22 d’octubre. 

Les castanyes rostides

Un dels productes més emblemàtics de la tardor al Japó són les castanyes, especialment les castanyes rostides o yakiguri. Són tradicionals les castanyes rostides del mercat Nishiki, en ple centre de la ciutat de Kyoto, on trobaràs nombrosos llocs d’aquest menjar. Un pla perfecte és degustar unes castanyes rostides a l’Hotel Japonès Puigpinós, admirant el capvespre de la comarca del Solsonès..

La tempura de les fulles d’auró

Si bé ja t’hem explicat que el color que prenen les fulles d’auró constitueix el símbol de la tardor al Japó, no sols són dignes d’admirar, perquè també són un deliciós aperitiu. El lloc més típic al Japó per degustar les tempures de fulles d’auró és el parc Minō, en el qual a més es pot practicar senderisme, veure la seva cascada, i fins i tot conèixer els macacos que hi habiten. Si visites Osaka en aquesta època, et recomanem l’experiència.

Els nens del shichi-go-sant

Cada 15 de novembre se celebra aquest ritual curiós al mateix temps que emotiu. En ell, els nens de 7, 5 i 3 anys (d’aquí prové el seu nom) acudeixen als santuaris per agrair als déus haver crescut sans i forts i demanar pel seu futur. Les nenes vesteixen preciosos quimonos, mentre que els nens llueixen les tradicionals jaquetes haori i pantalons hakama. Una festivitat sens dubte amb molta bellesa.

Els festivals de tardor

Per festejar la tardor al Japó, se celebren per tot el país nombrosos festivals relacionats amb el pas de les estacions, la collita, o la història del país nipó. Podrem trobar des de veritables festes entorn de l’agricultura, fins a precioses desfilades que rememoren la mil·lenària història del país. Destaquem un dels més espectaculars, el festival de la lluita de Himeji.

Després d’aquest repàs per la tardor al Japó, és impossible que no tinguis ganes de viure aquesta experiència de primera mà immers a l’entorn del Solsonès. A l’Hotel Japonès Puigpinós podràs gaudir de la tardor a l’estil d’aquesta meravellosa cultura en una fusió inigualable de tradicions vinculades a la tardor amb algunes de les activitats que et proposem realitzar, com practicar diferents rutes de senderisme, cicloturisme o BTT. I tot això, envoltat d’una ubicació de somni amb una infinitat de serveis a l’abast de la teva mà. No ho dubtis, reserva ja aquesta experiència i trasllada els teus sentits al Japó.