5 rutes a peu al Solsonès

Magnificient View from Serra Seca Viewpoint in Solsones, Catalonia

Aficionat al senderisme? Descobreix les 5 millors rutes a peu al Solsonès, coneguda com la ‘comarca de les mil masies’, situada enmig d’un entorn natural envejable entre la vall de la Ribera Salada i les elevacions del Prepirineu. Si t’apassiona conèixer llocs nous i entrar en contacte directe amb el territori, aquestes rutes a peu al Solsonès et permetran gaudir d’una pau i una tranquil·litat úniques en plena naturalesa, a través de les quals passaràs per diferents punts d’interès turístic.

L’Hotel Japonès Puigpinós es constitueix com un allotjament que aposta pel territori i es compromet amb l’entorn potenciant la sostenibilitat i oferint als hostes diferents activitats a l’aire lliure de turisme actiu. Situat a Lladurs, un poble situat en el Solsonès, l’hotel es converteix en un excel·lent punt de partida per emprendre alguna de les següents rutes a peu i connectar amb el territori, des d’on saludem cada dia un imponent paratge de boscos i valls.

Les millors rutes a peu al Solsonès de diferents dificultats

Ruta pel Camí de Ronda

Aquesta primera ruta a peu pel Solsonès té una distància de 1,2 km, per la qual cosa es pot completar en menys d’una hora, sent de dificultat molt fàcil. Es tracta d’una ruta circular molt curta i senzilla que et permetrà gaudir del paisatge del Solsonès i de l’entorn del Santuari del Miracle sense presses. El punt d’inici el trobaràs a Riner, a tan sols mitja hora amb cotxe des del Puigpinós.

Pont de L’afrau

Aquesta ruta de dificultat fàcil té com a punt d’inici Lladurs, per la qual cosa no necessitaràs agafar el cotxe per emprendre el recorregut si t’allotges a l’hotel. L’itinerari té una distància de 7,7 km, a través del qual descobriràs el paisatge agroforestal de la rodalia de Solsona per una sendera que s’endinsa cap a boscos de pinedes, pollancres i freixes entre altres espècies.

La volta al Vinyet

L’entorn de Solsona, anomenat el Vinyet (vinya), conserva un antic paisatge de boscos, camps, cases de pagès i parets de pedra. Aquesta ruta circular de 17 km de dificultat moderada és apta per a tota la família i et permetrà descobrir racons i paratges singulars de Solsona. Trobaràs l’inici del recorregut sota l’Oficina de Correus, molt prop de l’Oficina de Turisme del Solsonès, a tan sols 20 minuts amb cotxe del Puigpinós.

Ruta per les Roques de Sàlzer i la Móra Comdal

Aquesta ruta a peu al Solsonès exigeix una major preparació física, ja que té una distància de 13,6 km i passa per trams de pedres amb pendents pronunciades. Tot i així, val molt la pena endinsar-se en aquest recorregut, ja que el seu punt d’inici i final el trobaràs en el mirador de Serra-seca d’Odèn, a 20 minuts amb cotxe des de l’hotel, on podràs admirar el monument del Tour de França per commemorar el seu pas al 2009 per aquest serral. Les millors èpoques per realitzar aquesta ruta són l’hivern i la primavera. T’animes a recórrer-la enguany des de l’Hotel Japonès Puigpinós?

GR 7 Solsona – Pinós

Aquesta és una de les rutes a peu al Solsonès més completes, encara que també una de les més difícils donada la seva alta dificultat. L’itinerari consta de 24,88 km i recorre el territori des del Santuari de Pinós, seguint el GR 7 fins a Solsona, passant pel Santuari del Miracle i Brics.

Altres experiències d’hivern a l’hotel

A l’Hotel Japonès Puigpinós afavorim la connexió amb la cultura japonesa i amb el nostre entorn oferint als nostres hostes altres activitats que varien en funció de l’estació de l’any, molt importants al Japó. Per exemple, si vens a visitar-nos a l’hivern, podràs practicar la truficultura o activitats de neu i muntanya al Port del Compte o a Tuixent, dues zones molt prop de l’hotel on pots fer esquí alpí, esquí de fons, raquetes, etc.

Un entorn que ofereix fantàstiques rutes a peu al Solsonès, però també un hotel que compta amb tots els serveis necessaris per fer de la teva estada una experiència única, que convertirà la teva escapada d’hivern en un viatge inoblidable en un entorn rural i natural únic on s’aixeca la nostra masia. Pots fer la teva reserva des de la web, on trobaràs més detalls sobre la casa Puigpinós.