Actualment esteu veient Centre Astronòmic de Lladurs: Una nit envoltat d’estrelles

Centre Astronòmic de Lladurs: Una nit envoltat d’estrelles

  • Autor de l'entrada:
  • Categoria de l'entrada:Blog

El poble de Lladurs ofereix l’oportunitat als seus veïns i visitants d’aprendre més de l’univers amb el seu, acabat d’inaugurar, Centre Astronòmic. Un centre que obre les seves portes a tot aquell que estigui interessat a descobrir la bellesa que s’estén a través del firmament i que només és observable de nit. I no de qualsevol manera. I és que l’observatori, no sols presumeix d’una ubicació privilegiada, a més, compta amb el material necessari per facilitar l’observació d’estrelles, planetes i nebuloses.

El centre es troba en un petit poble a la comarca del Solsonès, Catalunya, on el cel nocturn brilla per l’esquitxada de milions d’estels. No obstant això, el que fa especial a l’observatori és el fantàstic lloc on està situat: un castell medieval amb més de 1.000 anys d’història.

Una experiència que et despertarà noves emocions i et descobrirà la bellesa desconeguda de l’univers. Te la perdràs?

Centre astronòmic de Lladurs

El centre està situat a la part alta del Castell de Lladurs, un lloc elevat i allunyat de la contaminació lumínica de les grans ciutats. Constitueix una zona ideal per observar estrelles, planetes i altres fenòmens astronòmics. I és que, estar submergit en la foscor de la nit facilita l’observació dels estels.

L’observatori té dos telescopis. El primer és ideal per veure la lluna i els seus meravellosos cràters, els planetes, les galàxies i les nebuloses; el segon, és un telescopi capacitat per observar, de manera segura, el sol amb tots els seus detalls.

La visita que ofereix el Centre Astronòmic de Lladurs, un projecte impulsar per Astrosolsonès, consisteix en un recorregut per l’observatori amb material teòric i l’observació de l’univers des del telescopi. Una visita que inicia a la sala multimèdia amb una breu classe en la qual s’ensenya a reconèixer estrelles i planetes i finalitza a la part alta de la torre, amb un cel tacat d’estels i un telescopi.

Castell de Lladurs

El Castell de Lladurs, malgrat data de l’any 1000, es manté en perfectes condicions i està vinculat amb el Comte d’Urgell. És una mostra del patrimoni arquitectònic català per la seva combinació d’estils de diferents èpoques. En la part sud i est de l’edifici trobem les restes dels murs més antigues, mentre que en la cara nord es troba la part més moderna del castell.

La seva ubicació és una excursió molt popular entre els catalans. I el seu paisatge pintoresc i la seva ubicació elevada atrauen cada any a centenars de visitants expectants d’admirar les vistes des de la seva torre.

Allotjament a Lladurs

Com és evident, la visita a l’observatori es realitza en horari nocturn, quan les estrelles i la lluna són visibles en el mantell fosc del cel. Recomanem allotjar-se en una estada pròxima al Centre Astronòmic, com el nostre Hotel Japonès Puigpinós. No només viuràs l’experiència de contemplar l’univers, a més, gaudiràs d’una estada original que fusiona la cultura catalana amb la japonesa.